Aanleg nieuwe riolering

Bent u een nieuwe woning of bedrijfspand aan het bouwen en moet er een totaal nieuw rioleringssysteem worden aangelegd? Riool Service Budel verzorgt voor u de totale rioolaanleg in- en rondom uw woning of bedrijfspand. Of het nu gaat om kleine rioolklussen bij u thuis, aanleg van grotere riolen voor bedrijfspanden wij kunnen u adviseren en het complete trajeckt voor u realiseren. 

Er zijn verschillende systemen die wij voor u aan kunnen leggen. Een veel gebruikt systeem is de vrijverval riolering, waarbij door middel van zwaartekrachtgezorgd wordt dat het water op de plaats van bestemmingkomt. De rioolbuizen worden met een kleine aflopende helling aangelegd,waardoor regen- en afvalwater via de natuurlijke manier wordt weggewerkt.

Een andere manier is via een gemengd stelsel. Op deze manier wordt afvalwater gelijk met regenwater afgevoerd. Dit gaat dan naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie.

 

Bent u benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op.

Camera inspectie van riolering

Onze camera inspectie van het riool met onze speciale rioolcamera systeem is een zeer effectieve methode voor het lokaliseren van rioolproblemen zonder sloop- of graafwerk. Geen scheur of verstopping blijft ongezien tijdens de camera inspectie van uw riool. Met behulp van de sonar kunnen wij ook de locatie van het probleem tot op de centimeter nauwkeurig bepalen.

De rioolcamera wordt meestal aan een flexibel snoer ingebracht en vindt zijn weg door alle riolen. Elk mogelijke probleem of verstopping kunnen we via de riool camera bekijken. Met Sonartechniek wordt de camerakop op de centimeter gelokaliseerd . Dit minimaliseert sloop- en graafwerk en zorgt voor een snellere oplossing van het probleem.

 

Wilt u uw riool met de camera laten inspecteren? Neem dan gerust contact met ons op.

Ledigen Septische- Beer- Verlies- Bezink- en Regenwaterput

RUIMINGSDIENST VAN A TOT Z!

Wij ruimen, ledigen en reinigen uw…

 • Beerput
 • Septische put
 • Verliesput
 • Bezinkput
 • Regenwaterput
 • Waterzuivering
 • Rioolputjes
 • Overstroming in uw garage of kelder
 
 

BEPERKTE GEURHINDER

We ruimen uw put snel en efficiënt. Geuroverlast wordt hierdoor beperkt. Onze propere manier van werken zorgt er dus voor dat u of uw buurt zo weinig mogelijk last ondervindt.

 

MILIEUVRIENDELIJK

RioolExpert is namelijk een door Aquafin erkende ruimingsdienst. Dit wil zeggen dat we duurzaam te werk gaan en uw geruimde afval naar een erkend waterzuiveringsstation voeren.

Leegpompen van ondergelopen kelder

Staat er onverwachts water in uw kelder? Dat is erg vervelend. Riool Servicce Budel kan uw kelder snel en gemakkelijk leegpompen. Hiervoor hebben wij de meest geschikte apparatuur voor handen. Kelders lopen vaak vol door zware regenval, gesprongen leidingen of iets ernstigers. Vaak is de oorzaak van een ondergelopen kelder slecht te zien vanwege het vele water. Riool Service Budel heeft de juiste aparatuur om de problemen volledig op te lossen en te traceren.

Meestal heeft u bij waterschade nog meer bijkomende schade. Hierbij moet u denken aan schimmelvorming, roest en/of aantasting van de constructie. Meestal zijn deze problemen groter dan de waterschade zelf. Een gevolg van een ondergelopen kelder kan zijn:

 • Natte vloeren, ondervloeren en plafonds
 • Optrekkend vocht
 • Diverse schimmels en bacteriën
 • Geur overlast.

Riool Service Budel kan u adviseren in het minimaliseren en oplossen van de overlast door een ondergelopen kelder.

Direct een problemen? Maak gebruik van onze 24 uur service! Bel 06 - 836 757 98 

Opsporen van leidingen

Rioleringen opsporen is belangrijk voor goed inzicht in de kwalitatieve toestand van het rioolstelsel. Zo kunt u vaak tijdens een verbouwing erger voorkomen. Riool Service Budel heeft de modernste hulpmiddelen om leidingen en de gebreken daaraan snel op te kunnen sporen.

Als het verloop van een leiding niet helemaal bekend is, zullen wij het rioolstelsel nauwkeurig in kaart met behulp van geavanceerde apparatuur.

Hebben we het rioleringstelsel opgespoort en dus de leiding of het leidingenstelsel nauwkeurig in kaart gebracht, dan kunnen we de betreffende riolering inspecteren. Eventuele lekkages sporen we direct op en worden vakbekwaam gerepareerd. 

Vaak horen we verhalen over hoe mensen verrast zijn over een leiding die ergens loopt en doorgekapt is waardoor er grotere problemen ontstaan.

 

Blijf problemen voor en neem contact met ons op.

Renovatie van riolering

Is uw riool kapot? Heeft u last van optrekkend vocht, lekkages of overstromingen? Dan kan het er op duiden dat u moet gaan denken aan een riool renovatie.  Het is bekend dat veel mensen zo lang mogelijk wachten met renoveren van het riool, waardoor de problemen vaak nog groter worden. Zij zien op tegen het hak- en breekwerk, de hoge kosten en het ongemak. Riool Service Budel kan uw riool renoveren met de laatste innovatieve technieken.

Ook voeren wij deelrenovaties uit, zo kunnen we beschadigde delen in uw riool vernieuwen. Plaatselijke schades in de leidingen kunnen we met minimale graafwerkzaamheden eenvoudig en snel herstellen. Bij een lekkage of een scheur in de leidingen, moet het riool gerenoveerd of gerepareerd worden.

Riool Service Budel neemt al uw zorgen uit handen en zorgt met de allerlaatste technieken voor weer een optimale riolering in uw woning of bedrijfspand.

 

Bent u benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op.

Riolering die lek is

In de meeste gevallen wordt een riolering lekkage veroorzaakt door een breuk in het riool. De meeste breuken ontstaan door slijtage van de leidingen. Soms zijn werkzaamheden in of rond de riolering de oorzaak van de breuk of een verstopping in de riolering die de lekkage veroorzaakt. Het afvoerwater hoopt dan op en blijft druk opbouwen totdat het een weg naar buiten forceert.

Door middel van onze camera krijgen we een beeld over de staat van een leiding of rioolafvoer. Ook gebreken als scheuren of wortel groei in het riool kunnen we op deze manier opsporen. Onze afvoer en riool camera is voorzien van zenders zodat de locatie waar sprake is van gebreken bepaald kan worden. Ook het leidingverloop wordt op deze wijze inzichtelijk. Een veel toegepaste techniek voor het opsporen van lekkage in afvoeren is de rookproef. Middels een speciale rookmachine en geringe druk worden de afvoeren vol rook gezet en daar waar sprake is zal de rook uittreding zichtbaar worden.

Riool Service Budel heeft verschillende mogelijkheden om het lek in uw riool te dichten en het probleem op te lossen. Teven kunnen wij in het uiterste geval ook uw riolering renoveren.

 

Heeft u een lekkend riool? Bel dan nu nog naar onze 24 uur service, Bel 06 - 836 757 98 

Riool pompinstallatie aanleggen

Wanneer uw gebouw of terrein te ver van het hoofdriool óf onder het niveau van de hoofd riool liggen, is verplicht om een pompinstallatie te plaatsen. Het afvalwater kan dan namelijk niet via vrij verval naar het riool worden afgevoerd.

Rioolservice Budel levert hoogwaardige pompinstallaties die afgestemd zijn op uw wensen en eisen. Met onze ruimer ervaring in het aanleggen van pompinstallaties kunnen wij u optimaal advies geven betreffende de aanleg, vervanging of reparatie van een pompput.

 

Heeft u vragen over de aanleg of installatie? Neem dan contact met ons op. 

Rook analyse bij stank uit het putje

Niets is onaangenamer dan een rioolgeur in een ruimte. Omdat kleine scheurtjes in het rioolstelsel meestal niet goed met het blote oog zijn op te sporen, kan het verstandig zijn om uw riolering te laten controleren op scheurtjes en gaten d.m.v rook analyse.

Bij deze vorm van lekdetectie sluiten we de uitgangen van de riolering en zetten het riool met behulp van een rookgenerator vol met een dikke rook. Door deze rook analyse kan eenvoudig de exacte plaats van de lekkage worden bepaald. Op de plaatsen waar de rook tevoorschijn komt bevindt zich namelijk ook het rioolprobleem in uw woning of bedrijf.

 

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Verstopte riolering

Niets is zo vervelend dat na het verwijderen of opendraaien van de stop het badwater niet of nauwelijks wegloopt. Wanneer het badwater uw bad niet wil verlaten is de kans groot dat uw badafvoer verstopt is. Er moeten snel maatregelen getroffen worden als u weer van een heerlijk warm bad wilt genieten. Als specialist in rioleringswerk kunnen wij elke leiding, afvoer of riolering ontstoppen. Zónder hak- en breekwerk. Een schone leiding zonder overlast. 

Afvoerleidingen 
Afvoerleidingen reinigen we binnenshuis. Bijvoorbeeld uw toilet, wastafel, gootsteen of keukenafvoer. Onze monteurs frezen de afvoersystemen schoon met een zogenaamde veer tot de leidingen weer schoon zijn en uw verstopte riolering weer open is. 

Grondafvoerleidingen ontstoppen
Tevens kunnen wij uw leiding schoonspuiten met waterdruk. Zo verdwijnen de restanten van de verstopping in grondafvoerleidingen rondom het huis.

Bent u benieuwd wat voor u de beste oplossing is? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct een problemen? Maak gebruik van onze 24 uur service! Bel 06 - 836 757 98